gua punye henset baru!!!

assalamualaikum rakan2... kali ni gua nk kongsi sket la pasal henset baru gua... huahuahuahua... akhirnya setelah 4 bulan gua keje, dapat jugak gua rembat sejibik henfon baru... ok, henset gua ni xde la brape canggeh sangat... model keluaran samsung, adek beradek galaxy gak... bukan sII(pasal gua x mampu), bukan juga s(pasal gua rasa henset tu besar dari tapak tangan gua) gan juga bukan galaxy tab(pasal gua x minat nk jawab call gune earfon)...


so, gua angakat galaxy ace sudah... kecil ringan, nipis, touch screen, android lak tu... so, ape je yg gua dok kecoh2 pasal henset ni? xde ape sangat la sebenarnye pon, pasal henset ni adalah untuk average user mcm gua nih... sbb ape? sbb internal memory die kecik je, 181mb je...x mcm S ngan SII... tp boleh sapot sampai 32gb SD card, 5mp siap ngan flash(rata2 membe gua kata flash die silau oohh)... tp xde camera depan ok... so, xleh nk 3g (video call) sangat la kn... ada gps, wifi, radio n mcm2 apps lagi la yg ada...


kalau bab gps, gua pakai PAPAGO X5, mmg best pasal gua da test masa balik dari kl ke perak n dari perak ke kl dan juge smalam masa gua pg dan balik dari sg besar... mmg terbaek... bab kamera lak, gua x brape minat nk snap gamba sana sini, tp gua da test, mmg cun la gamba die... 5mp kot, ok la tu kn? ada mcm2 mode untuk snap gamba... siap ngan smile shot, bile gua senyum je nampak gg die akan snap sendiri... tp gua x brape suke la bab button snap camera die nih pasal susah ko nk amek gamba sendiri... yela, dulu slamber je amek gamba sendiri upload masok fesbuk... skang ni, da macam susah sket , pasal lu x terasa button snap die... touch screen la katakn... keh3, padan muke gua, da x boleh n amek gamba muka sendiri da pasni... ok2, radio lak, hurmm... gua x brape minat sangat nk dengar radio, dan gua penah test sekali je, yela... kena la tau berfungsi ke x, ye dak?


die punye interface kire ok la, pasal xde la nk complicated sangat sampai da beli x reti nk gune, kn? haaa... so, interface mmg terbaek, animation bleh on off, nk jimat bateri baek off, same mcm brightness, x payah nk terang sangat la kn, setting palng low suda... pasal ape gua setting sume low? pasal bateri sga (samsung galaxy ace) ni, x brape nk tahan... tp bergantung kepada penggunaan gua jugak... kalau kuat gua main game, 6 jam je bateri drain mcm air paip bocor kt kosass ni, mmg cepat je habes... same gak kalau gua wifi, blm lagi gua dengar lagu ke hape ke... kompem2 bateri gua cepat je nk kong... abes tu kalau da mcm tu skali gamaknye, knp beli? haaa, kite ni manusia, ada akal untuk menilai mcm mana nak menguruskan sesuatu... so, gua addict nk main game bile gua bohsan sahaje, nk o9, bile ada wifi free sahaje, nk dgr lagu, bile gua emo sahaje, dan sewaktu dengannye...


so, stakat ni gua pakai, ok la, 1 hari stengah jugak la baru bateri nk kong... mmg berbaloi... pasal gua pakai 2 hp skang... jimat bateri sga gua... hehehe... rata2 sga yg ada sume guna froyo 2.0 lagi, tp gua tau boleh upgrade ke gingerbread 2.3.4, pasal gua nk beli sga ni, gua da servey dulu... mmg boleh upgrade, kt europe, samsung da release firmware 2.3 untuk sga, kt area malaysia n singapore je blm lagi... tp gua tau, ramai tokei2 kedai hatta yg mahir bab2 henset ni, upgrade sendiri je ke 2.3... gua je yg x brape cerdik ni still pakai 2.0... padan muke gua pasal kurang cerdik, kalau x da lama gua root, update sendiri je jadik 2.3... tp pasal risiko nk brick henfon paling mahal gua penah beli ni adalah tinggi untuk orang kurang cerdik seperti gua yg nk upgrade sendiri, maka dengan x malunya gua suh membe gua buat... keh3, tp smpai skang still pakai froyo, pasal membe gua tu bz sangat... cisss betul la... haaaa, gua kecah2 ni bukan ape, gua bukak banyak forum pasal sga ni kat internet, rata2 sume yg da upgrade ke 2.3, akan kata bateri akan jadi lagi ok...


gua masa mula2 pakai agak menyirap jugak la pasal, sound untuk notification sangat2 slow... mcm perli gua ni slowpoke ke ape kn? tp lama2 gua da biasa, masa mula2 je gua x puas hati, sbb kalo boleh masa henset gua terima sms, bunyi kuat, orang akan pandang henset yg gua pakai nih... keh3... hambik kau niat nk blagak sangat, last2 cam naharom je bunyik notification die... pasal android market lak, senang untuk android user nk cari apa2 software yg dorg nk pakai... contoh wiamp ke, what apps ke, game2 yg best ke, nk guna flash jadik lampu kalau gelap ke, wallpaper ke dll... so, stakat nk pakai yg apps pro punye, gua xde masalah nk download wpon kena bayar, pasal ada trick die nk bg jadi free... keh3... bab2 nih gua pandai la... (padahal membe gua yg aja) so, gua rasa, cukop kot info pasal henset baru gua nih... belum pakai sebulan lagi... gua angkat 9 nh bulan lepas...


harap2 xde gua nk campak time emo pasal dulu gua kurang matang  suke campak2 henset... keh3, skang ni gua nk emo, gua campak2 bende lain lak... (mahal woo nk campak2 henset nih) rm899 je kt pasaran... kt tempat gua duduk lagi mencanak, rm1000, ape kes? akak kepada teman istimewa gua pun angkat rm900 kt penang, ape kes? membe tempat gua kerja pun angkat rm900 gak, ape kes? gua ngan rumate gua je angkat rm850 siap casing bagai ngan sd card 4g... keh3... tp ade la jugak sorg membe gua angkat rm830 je pasal 2gb sd card siap kenal tokei jual henset tuh... so, kire ok la gua angkat rm850... pasal gua google kt mudah pon rata2 rm 850 dan ke atas... apa2 pun, gua bersyukur dapat pakai sga nih... so, perut gua da lapar, gua pon x mandi lagi, sampai kat sini jela kot... gua nk p tgk hantu bonceng untuk kali ke-2 mlm nih... zassss...

akhirnya~

assalamualaikum... haaa, x jawab dosa... ni gua nk bagitau lu olang sume yg gua da kembali berblogging... kuikuikui... penat gua pk ape nk buat ngan blog gua nih... pasal xde matlamat pun... da niat pun suka2... so, nak buat mcm mana, gua teruskan jela kn... okeh... masa pun da lewat, pasal gua belum maghrib... selamat~

assalamualaikum... 

dugaan~ dugaan~

baiklah... dugaan kali ini yang ingin saya kongsikan adalah dugaan memiliki henset yang sudah boleh di campak ke laut... dugaan betul bukan? kerana apa? mungkin sesetengah daripada anda yang membaca tahu kenapa... bagi saya, dugaan yang paling besar adalah memiliki henset yang suka men"restart"kan dirinya... ketika ber"sms", "caling-caling", hatta ketika tidak berbuat apa pun beliau akan men"restart"kan dirinya sendiri... namun yang demikian, henset ini usianya baru sahaja mencecah 5 bulan di dalam jagaan saya... 2nd hand la tapi... usia dalam ic beliau, mungkin sudah bertahun... dugaan memiliki henset ini memang terlalu banyak... saya ingin berkongsi dengan anda semua tentang koleksi henset yang pernah saya miliki... >.<

henset 1 : nokia 3310 

anda semua tentu tidak asing dengan model henset ini bukan? jangan bohonglah yang anda tidak pernah tahu atau tidak pernah melihat atau pun mendengar tentang model ini... ya... saya tahu apa yang anda fikirkan... rata-rata anda semua pernah memiliki henset ini bukan? jangan malu-malu nak mengaku... kerana ini lah model henset dari nokia yang mencetuskan revolusi dalam dunia telekomunikasi di malaysia... henset ini terkenal dengan kekebalannya... jika di baling-baling, masih boleh dipasang kembali dan elok untuk digunakan... saya memiliki henset nokia ini pada tahun 2004, pemberian dari ibu, untuk digunakan di asrama... 
status : dijual (trade in)

henset 2 : nokia 3200

model yang ke 2, masih dari nokia... nokia 3200... kalau tidak pernah melihat, sila rujuk gambar di bawah... henset ini saya beli dengan tujuan melayari internet secara percuma dengan fungsi gprs yang disediakan... ketika di matrik, heboh satu method untuk melayari internet dengan percuma... jadi, adalah satu kerugian di situ jika tidak memiliki henset yang ada gprs... tidak perlu saya ulas lanjut, sila lihat status henset ini dibawah...

status : jahanam

henset 3 : nokia n-gage qd

henset ini pula saya beli ketika di matrik juga... ketika itu, henset n-gage ini menjadi kegilaan di kalangan rakan-rakan saya... oleh kerana saya adalah sorang kaki game seperti mereka, maka saya nekad untuk membeli sebuah... henset ini adalah henset pertama saya yang memiliki pelbagai fungsi... berbekalkan memory card berkapasiti 512mb, saya boleh bermain game dengan grafik yang sangat baik, boleh mendengar mp3, boleh menonton video, dan juga bermain dengan fungsi-fungsi lain yang sangat cool... sekarang henset ini dimiliki oleh adik lelaki saya... tempoh masa beliau bersama saya adalah 3 tahun... apa status henset ini? sila rujuk di bawah...

status : jahanam

henset 4 : sony ericsson w660i

buat kali pertamanya saya membeli henset keluaran sony ericsson... saya membeli model ini dengan harga rm600 hasil duit elaun palapes saya... dengan fungsi tambahan 3g, saya agak teruja memiliki henset ini, namun, sangat-sangat jarang menggunakannya (video call)... boleh kata tidak sampai pun 5 kali... apa-apa pun, henset ini masih lagi berfungsi dengan baik... kelebihan henset ini adalah, kualiti sound yang amat baik dapat di dengari ketika memainkan fungsi mp3... henset ini sudah menjadi milik orang lain... siapa? cuba teka sendiri ok?
 
status : maseh berfungsi

henset 5 :sony ericsson k550i

saya rasa sangat bersalah untuk menceritakan keadaan henset ini... kerana henset ini tidak di ketahui statusnya... henset ini bukanlah kepunyaan saya, namun saya tidak dapat menjaga beliau dengan baik... model henset ini sempat bersama dengan saya hanya beberapa bulan sahaja...

status : tidak diketahui (di curi)

henset 6 : sony ericsson w660i

setelah kehilangan henset diatas, saya mengambil keputusan untuk membeli semula henset model w660i ini... bukan kerana tidak mahu mengganti kembali henset yang hilang tersebut, tetapi untuk tampil lebih serasi kepada si dia dgn memakai model yang sama... saya membeli henset ini dengan cover berwarna hitam... barulah kelihatan macho disamping cover si dia yang berwarna maroon... 

status : jahanam

henset 7 : nokia 1208

henset ini saya beli kerana henset w660i yang telah saya beli dahulu mengalami kerosakan pada mic... tanpa berfikir panjang, saya membeli model ini untuk digunakan sementara waktu, menunggu kepulangan henset w660i balik dari kilang... setelah khidmat beliau tidak lagi diperlukan, saya memberi henset ini kepada ibu saya sebagai ganti henset nokia 3310 beliau yang saya jual dahulu...

status : maseh berfungsi

henset 8 : sony ericsson k660i

setelah kerosakkan yang berlaku pada henset w660i tidak dapat diselamatkan... saya membeli model ini pula... description telah pun saya tulis diatas...

status : nyawa-nyawa ikan

henset 9 : nokia 1280

model ini pula saya baru sahaja membelinya... tujuan saya membeli henset ini adalah kerana saya mempunyai 2 sim card... fungsinya sama sahaja dengan mana-mana model nokia yang lama... kelebihannya cuma memiliki flashlight dan juga suara perempuan yang mengumumkan masa di henset...

status : maseh berfungsi

itulah dia model-model henset yang pernah saya miliki... saya pun terkejut kerana rupa-rupanya saya telah menggunakan 9 buah henset setakat ini... memandangkan henset yang sedia ada telah mendatangkan pelbagai dugaan kepada saya, mungkin saya akan berkira-kira untuk menyambar henset baru menjadikan jumlah terkumpul adalah 10 buah henset... sekian, dari saya untuk dugaan kali ini... :D
tapi duit...
harapan la kalau nak beli henset baru... T_T

dugaan~

dugaan dugaan dugaan... kenapa? haaa... jika anda tertanya-tanya mengapa saya sudah jarang update blog, ini jawapan saya... KEYBOARD & WIRELESS ADAPTER ROSAK!!! bukan alasan ok... ini memang betul2... kisah laptop ini bermula apabila saya bertukar laptop dengan adik saya... ini laptop yang ke-3 saya pakai... yang 1st dapat kat adik bongsu, yang ke-2 hadiah dari ayah dapat pulak kat adik perempuan saya, dan yang saya pakai sekarang ni, adalah laptop adik saya yang rosak itu... laptop ini, saya dapat dengan masalah screen yang tiada display dan motherboard yang sudah tidak boleh digunakan... tapi kerana sayangnya saya pada adik, saya menawarkan laptop baru pemberian ayah untuk di tukarkan dengan laptop beliau yang sudah rosak itu... bukan apa, kaum hawa kompem leceh kalau pakai monitor, kan? so, kalau dapat kat kaum adam ni, mudah sahaja, cari mana2 monitor yang tidak digunakan, sambung ke laptop... asalkan dapat display, jadi la... bagi rakan2 yang pernah tengok monitor saya, memang tau la yang beliau (monitor) boleh menghasilkan bunyi yang sangat annoying... 

 ini lah dia model laptop yang saya pakai 


yang ni lak macam monitor yang saya guna (tapi bukan LG la)


dugaan betul bukan? sekarang ni, penyakit lain pula yang menjangkiti laptop saya... keyboard sudah tidak berfungsi... button B,N dan Del jika di tekan tidak berfungsi... 

kenapa N? banyak kegunaan N ni...


mahu tidak mahu, saya menggunakan keyboard baru... keyboard silikon yang flexible... 

keyboard :: silicone :: flexible

jadi, oleh kerana keyboard ini menghasilkan banyak typo2, maka saya pun sudah keciwa untuk menaip lagi... wireless adapter pula telah mula meragam... sampaikan driver sekejap ada, sekejap tiada... oleh kerana jumlah post adalah berkadar langsung dengan kecekapan keyboard dan kesihatan wireless adapter, maka anda sudah pasti dapat mengagak apa yang terjadi apabila jumlah post yang saya hasilkan adalah sedikit dalam tempoh seminggu... sekian untuk kali ini... (tabah sungguh nak post entri kali ni sebab masa yang di ambil adalah 2 jam setengah!) (T_T)

p/s : kalo rajin, lepas ni saya nak tulis pasal belon udara panas lak~ :D

awak cantek mlm ni :D

 
awak, saya tak tipu awak tau...
awak cantek malam ni
awak, saya puji awak bukan nak ambil hati ke ape ke, tapi...
awak cantek malam ni
awak, sori tau saya lambat balik nak bagi makanan sampai awak tak sempat makan...
awak cantek malam ni
awak, kalau pakai perfume, jangan la banyak sangat sebab saya tau awak memang da wangi...
awak cantek malam ni
awak, tadi awak malu-malu dengan saya, kat sana nanti, malu-malu juga dengan mereka ea...
awak cantek malam ni
awak, kalau orang pandang-pandang tu, anggap je perkara biasa, sebab
awak mmg cantek (bukan malam ni je)
awak, jaga diri awak baik-baik ea, saya tak ade nak jage awak...
awak cantek malam ni
awak, saya tau awak kekok nak makan tempat macam tu, tp awak makan je jangan kekok...
awak cantek malam ni
awak, jangan segan ambil lauk, saya tak ade nak tolong awak...
awak cantek malam ni
awak, saya tak ade nak kopek kan udang, tuangkan kuah dan ambilkan lauk...
awak cantek malam ni
awak, makan kenyang-kenyang ea, awak bayar mahal tu...
awak cantek malam ni
awak, saya tau awak bawak kamera, jangan kata awak tak ambil gambar...
awak cantek malam ni
awak, nanti kalau ade tari-menari, awak pandai-pandai la (saya tau awak tak akan join pon)...
awak cantek malam ni
awak, saya lupa nak bgtau malam ni saya nak main futsal...
awak cantek malam ni
awak, nanti kalau ade ape-ape awak sms or call je saya...
awak cantek malam ni
awak, saya tau awak tak sempat baca, tapi kite kan ade chemistry...
awak cantek malam ni
awak, saya stop dulu ea...
awak cantek malam ni
awak,  saya tggu awak balik nanti tau...
awak cantek malam ni

hasil nurkilan dari saya yang hensem~ :D

p/s : post ini di tujukan kepada awak yang memang cantek~ :D

keh3... suka mata dia~ :D

aku tgh xde keje nih... sambil2 tu... gatal lak tangan nk update... keh3.. entry ni bukan pasal aku minat kt minah ni ke ape... tp suke tgk mata die je... huhu... sape2 da pnah tgk tu, meh la tgk lagi~ keh3... kalo baby bella aku rasa nk lempang2 pipi, yg si heliza ni pulak aku rasa cam nk cungkil2 bijik mata dia~ wooohoooo~~~ lalalalalaaa~~~ :D

video

eh? x perasan ke??? :D

selamat pagi semua... korg perasan x ape yg da lain? hahaha... so, mungkin dalam masa terdekat ni banyak lagi perubahan yg akn berlaku... biasa la... bru nk jinak2 dlm dunia blogging ni... huhu... so, kalo korg nk tanya mcm mana aku tuka template jadik camni, or widget2 ke or ubah opacity gamba ke, bleh drop komen k... kalau segan, rajin2 la ber "blog walking"... x susah pun nk buat benda ni suma... keh3... that's it 4 today, have a nice day fellas~ :D

Zzz... gamba ni da xde lam header... tinggal kenangan je la... huhu
(buruk jadinye kalo letak)

FA cup quater final Man Utd VS Arsenal

FA cup


seperti yg dijanji kn, aku kne la post pasal game ni kn... 


bermain di Old Trafford 
Manchester United 2 : 0 Arsenal


k, mari kite mulakn... x mudah sebenarnye nk tulis entry kali ni, sebab lepas ni Arsenal hanya mampu bersaing dalam EPL je... da xde piala da... sume lingkup... huhu... sedih kot~ jauh dari lubuk hati aku la kn, aku rasa sume fan Arsenal mengharapkn keputusan yg positif dlm game ni, pasal ape, kite da kalah ngan Barca dlm Champions League tempoh hari... hurmm...

disbbkn entry ni spttnye aku post lepas game hari tu, tp x sempat sbb keyboard rosak, so, secara ringkas je la ek aku buat analisa sndiri... kalo ade salah silap, tegur je la ngan selambernye... pasal game ni berlangsung pagi ahad jam 1.15 pagi, arini da selase kn, so cam x berape nk ingt.... mcm biasa aku tgk kt bangi, dengan sky, orem dan sepupunye, asri... bile game start mmg Arsenal banyak menyerang, tp strategi Sir Alex Fergusen adalah dengan bermain secare bertahan dan counter attack... dengan meletak kn winger kembar, Fabio dan Rafeal, Man U akhirnya berjaya merobek gawang Arsenal... Almunia yg tidak dapat menahan bola dengan kemas memudahkn gerakan Fabio untuk menjaringkn gol... arsenal bangkit untuk menyamakn kedudukan dengan menguasai bola di kawasan Man U, tetapi kecekapan gol keeper Man U Van Der Sar mmg x dapat di nafikan... mmg man of the match la mamat nih... power gile kot save bola... Arsenal mmg banyak gile menyerang, tp dapat ditepis oleh beliau... kalo Man U xde Van Der Sar, mmg da pegi da Arsenal... keh3... pape pun, nasib tidak menyebelahi Arsenal, knp? Wayne Rooney, berjaya menggegar jaring dengan tandukan yg mengelirukn... haish... mmg xleh nk kate ape la... Almunia bocor, Sagna pun x sempat nk kejar... so, kedudukan menjadi 2-0... da nk abes game, Johan Djourou lak injured... haish... nk buat mcm mana kn... arsenal mmg ramai da yg injured... k, kalo nk usha rating player, korg klik kt link yg aku bg ni... http://www.goal.com/en-us/match/58340/man-utd-vs-arsenal/player-ratings so, habis sudah ulasan game kali ni, jom usha gamba lak kt bawah ni k...



da abes da usha? hahahaha... malas nk cite pnjg, so hrp2 lepas ni Arsenal leh fokus kt EPL lak... once a gunner, always a gunner!!! yyyyyeeeeeeeaaaaaaaaaaaaahhhhhhhh!!! :D

baby bella masa kecik~ :D

1st time aku tgk video ni, rasa nk lempang2 je pipi si bella nih... keh3... jom usha si kecik ni... mata die cantek wooo~~~ :D sape2 nk follow si bella yg chumil ni dan kakak beliau dari kecik smpai besa (umo 5-6 tahun), leh usha link kt bawah k... ala tomey tomey~~~ :D

http://www.youtube.com/user/MuggleSam

video

ehh... mcm lupa sumthing la... :D

huhu... aku baru tingat yg aku da jnji nk cerite pasal ape aku x jadi nk masak masa aku balik dari shah alam tempoh hari... kn? kn?? kn??? hahaha... so, memandangkn aku da ingt ni, mmg ade hikmah la kn pasal ape aku x tulis sbb mcm xperlu kot... x yah cite la k? next post aku jnji, aku cite pasal quater final FA cup antara Man U ngan Arsenal k... tggu~~~ :D

aku dan futsal... eh??? :D

wohaaaaaaaaaaaaa... tudiaaaaa... suka... hahahaha... bukan ape suka, keyboard aku rosak, so, xleh la nk update blog kn? tu pasal kne tggu lame baru leh update... hehe... so, alang2 keyboard da ok da ni, kite teruskn jela dengan tajuk entry kite kali nih...

jumaat mlm sabtu yg lalu, aku dan rakan2 di undang bermain futsal bersama dengan budak2 team pak long a.k.a james dean a.k.a salehuddin... haha, jgn x caye, mmg itu lah nama yg digunakn, da mcm spy lak ade banyak2 gelaran nih... hahaha... jgn marah ye pak long... gurau tu gurau... hahahaha... 

 ni la die pak long :D

ok2, rakan2 aku yg turut serta mlm tu ialah izani, anas dan juga orem... x lupa jugak kt sky... nasib baik la sky ni sempat merempit dari seremban ke UPM semata2 nk join ktorg men futsal... huhuhu... cikgu praktikal tgh cuti skolah la katakn... xdan balik umah, x jejak bilik pun lagi, masuk blok amik kasut trus blah, join ktorg... perjalanan bermula dengan kami berkumpul di bawah jejantas bersebelahan fakulti kejuruteraan... aku naik ngan izani dan sky, manakala anas dan orem lak masing2 bawak kete sendiri... so, tanpa membuang masa, ktorg pun menuju ke destinasi yg xde la jauh mana pun, kt bangi jew... eh silap... bangi je... hehe... sampai2, siap2 ngan tuka baju suar pkai kasut bagai sume, warm up sket2 (aku x warm up kot), ktorg jumpe ngan pak long n budak2 die.. sume skali termasuk ktorg ade 16 org... dapat la 3 team lebih sorg... bleh la ade reserve sorg kn? xde la mcm pancit sangat t... keh3... mula2 tu tgk je la budak2 pak long ni main... ktorang lepak je dlu... usha2 sket, mcm mana dorg men... kot2 bleh pakai pape strategi kn? huhu... tp mmg gempak la nk cite kt korg, dorg main tiap2 mggu kot... badan mmg fit la kn... so, masing2 da mencongak ape yg bakal berkalu bila ktorg main... rule mcm biasa, score 2 gol, automatik mng, yg bolos 2 tuh, kua la kn, masuk team lain lak... sng kate, king stay la kn... mcm x biasa guna term ni masa main pes... keh3... so, sampai la giliran ktorg main... tp 1st game aku x main, pasal dok mencari mane la toilet ni, aku nk terkucil, banyak sangat minum air la pulak kn... saje xnk kasi dehydrate pasal lama gile kot x bersukan!!! huhu... so, aku tgk je la 1st game... seperti yg di jangka, team kami di ayam2 kan aje... pehh... mmg tahap sayur kot... dengan kecemerlangan penjaga gol terhangat masa kini, orem (bukan oreo, bukan juga oren), mencipta rekod bolos dengan mudah... paling aku xleh blah tu ape korg nk tau? ni dengar penjelasan ringkas lagi padat dari beliau... "weh, bola tu mcm kua api kot, panas la tangan aku kalau tahan bola tu"... pergh, mmg munasabah habis lah wa cakap lu!!! tp ktorg main pun for fun... xde la nk pressure sangat pun... cuma yg risau nye, takut pancit x larat nk teruskn game... huhuhu... 1st game aku main, jadi bek kanan... 2nd game bek kiri, 3rd game lak korg ce teka aku men ape??? haaa... ce teka ce teka??? 

abg askar ni pulak, bukan oreo, bukan juge oren, tp orem :D

hahahahaha... ate, idak le awak nk menunggu mengkeme2 ni semua dok teka2 lelame, ate awak cherite je la ye... :D hahahaha... KEEPER beb!!! kalo korg baca entry seblum ni tajuk die, hari semalam dlm sejarah kn? huhu... so, entry kali ni pun ade sejarahnye jugak... nk jugak la kn... hambek ko!!! hari ini (jumaat) dlm sejarah!!! wooohaaa~~~ tah mcm mana aku ngan selamber wawa selamber papa nye mencabulkn mulut nk jadik keeper... nah ko, nak sangat!!! hahaha... cuak kot, x penah lagi la dalam sejarah idup aku jadik keeper dalam mana2 sukan sekali pun... cuak tu lu olang jgn imagine laa... burok bebeno kang muke memasing nk imagine... hahahaha... masuk2 je jadi keeper da kene test... dorg main nk memulakan sepak mula dengan terus menendang bola ke arah pintu gol (dengan niat boleh gol la konon, harapan la)... hahaha... berlagak gile... mane x nye... laju kot bola yg team pak long ni tendang, tah cam mane aku leh tepis ke atas bola tuh... peh boleh tahan... ade bakat jugak rupenye aku ni... keh3... masuk bakul angkat sendiri la pulak kn? hahah... tp apa kn daya aku bolos jugak...  seb baik la izani ade men bek cover aku, kalo xde bek mmg aku rasa dpt pecah rekod si orem td... keh3...

 mamat jambu ni la izani :D

so, lepak2 jap, lap2 peluh kasi kering... tggu next team kalah, ktorg masuk... kali ni aku improve sket la, dapat la save bola, mng lak game tu, so lawan team 1 lagi... kalah lak... dapat la rasa king stay walaupun skali... huhu... last game aku main, mmg banyak jugak la try2 yg aku save... sumenye reflect, ade sikit je yg aku boleh baca... paling aku x leh blah, bila sorg budak team pak long ni badan boleh tahan besar, die rembat kaw kaw punye berapi, tp aku dapat save la kn... keh3... padahal dalam hati da cuak gile kot, tangan da mcm paralysis kot... tangan kiri lak tu... tangan kiri aku ni da la x kuat mana... adeh... sampai ke hari ini (isnin) masih terasa sengal2 gara2 kesan daripada rembatan tuh... last game ni da leading 1-0, tp tah mcm mana, aku bru sedar yg aku lemah bola bawah target sudut baik punya... mmg lemah la... 2 kali bolos angle yg same... so, habissss... mmg nice game la kn... aku dapat pengalaman baru... x penah2 jadi keeper, nahhh... dek kerana mulut, tangan jadi mangsa... keh3... tp tangan aku ok la... da mkin ok... mlm tu xde sape yg injured pun... ade la sorg yg kejang jap... n tangan si anas bengkak pasal kne tackle jatuh tahan pakai tangan... bengkak... xpe bro, jap je tuh... sok lusa ok la tu kn... muke masing2 mmg nampak sangat la pancitnye... bantai minum air bagi membasahkn tekak yg da kering kontang then cool down... lepak ngan dak2 pak long, pak long knal kn ktorg sorg2... mmg terbaek la pak long, aku jadik artis eh mlm tuh??? sabo jelah... hahahaha... gelak2 jugak, jgn lupe nk bayar, bukan main free ok? hahaha... tp bayar duit rm5 sorg, mmg nice lah pak long...

ni lak anas :D

pastu ktorg lepak kt tempat biasa... mamak seksyen 15, amir ali... lepak punye lepak mmg best la kn... letih campo lapa pastu ngan sky nk mkn roti nan cheese ngan ayam tandori sama teh tarik... aku follow je, same order ngan sky... saje teman member, x jumpe benda2 ni kt melaka tmpt die praktikal tuh... huhuhu... lepak punye lepak, sorg2 beransur, tinggal la kami berempat... aku, izani, sky dan orem... da pkul 4 pagi kot masa tuh... lepak sambil borak2 punye pasal... mmg banyak la kn yg ktorg borakkn... nk cite sini cam panjang dah kot... huhu... so, nk di jadikan cerite, ktorg decide tdo kt rumah orem... kt bangi gak, x jauh mane pun ngan tempat ktorg lepak... 

yg ni, sky (cekgu kot ni):D
haaa... khas buat sky... keh3 (die kate gamba atas x smart :D)

tu lah die... kesahnye ye... hahahaha... mmg aku x sangka mlm tuh aku leh jadi keeper... next time nk try buat sehabis mungkin!!! yeaaaaaaaaaahhhhhhhhhh!!! kepada pak long, thanks ajak ktorg, len kali kite men ag k... kepada kasut baru, thanks jugak kerana terpilih menjadi sepatu futsalku... ko mmg awesome lah!!! berbaloi aku beli ko kasut... hehe... k, habis suda entry kali ni... agak2 nk komen2, komen je k... aku x marah pun... hehe... k bubye~~~ :D

 
dari kiri : jawa, safwan, anas, pecky, sky, pak long, izani dan aku 
(orem je xde kn? mane kau orem? hahahaha... orem claim yg die la yg ambik gamba ni, so tiada dlm gamba... keh3)

hari semalam dalam sejarah~ (suka)

Aku dan motorku... :D
kenape ye dengan tajuk entry kali ni? ahaa... xde ape sangat pun, xde pape yg gempak pun... cuma nya buat kali pertama dalam sejarah permotoran hidup aku, aku berjaya sampai ke shah alam dengan menaiki moto legend kesayangan ku... walaupun x tau jalan, aku men redah ke... mula2 nk ikut federal highway, tp disbbkn kereta laju (org balik keje), aku di himpit sampai tersalah simpang... ade ke patut bawak kete laju je nk masuk ke kiri??? aku nk p straight kn??? aku moto kn??? moto dok line kiri kn??? x pasal2 aku pun termasuk simpang ke kiri... tp xpe... aku patah balik, kalo x, sampai ke bandar sunway aku nnt... huhu... nampak je sign board sg. besi, aku pun follow, sampai aku nmpk susur ke bukit jalil... so,aku lalu Kesas nk ke shah alam... rempit punya rempit, cuak lak tetibe, pasal moto x di benarkn lalu... haish... mane pulak laluan moto ni, tol da kt depan ni... kang kne saman lak kalo aku redah... padan la x nmpk pun moto lalu, rpnye2 aku x masuk ke laluan moto... adeh... so, dengan selambernye aku u turn sket, masuk susur untuk laluan moto... seb baik ade susur, kalo x, redah je la tol, siap bayar tol skali kalo boleh... huahuahuahua... so, aku pun follow je la sign board ke shah alam... alhamdulillah, selamat smpai depan umah membe aku kt seksyen 19... sampai2 je parking moto, trus ke plaza alam central... haaa... ktorg ade misi... mencari kasut futsal... keh3... sok mlm nk men futsal... xde kasut, so, kne la ade 1 kn... itu lah die misi kami... sanggup owh ke shah alam... kesian membe aku nk amik lak kn, so, aku la kne pg sana... da settle suma... lepak mkn jap... pastu lepak umah die smpai mlm... da tergolek2 da ngantuk... borak punye borak, sampai hal dunia masa kini, sampai la ke cerita doraemon... sempoikn ktorg? huahuahuahua... sedar x sedar, jam da tunjuk pukul 10 mlm... aku pun nk blah, siap mandi dlu bg segar... mmg gamble la... dgn x tau jalan nye... membe aku ckp, ko kua ikut laluan td, ikut kiri, jumpa shell ko isi minyak, pastu ko layankn je jalan tu, nnti ko kne belok kiri, ko terus sampai nmpk bulatan, ko ambik pukul 3... huhu... sampai pun aku... pastu aku ngan konfiden layankn aje sampai la aku rasa aku da sesat... gile la... mcm mana ni... aahhh... redah jela... aku pun layan kn aje sampai la aku sedar aku da kt bukit jalil... huahuahua... seb baek la x sampai manjung, kalo sampai manjung mmg best la pasal da lama kot x balik umah... (raya cina pun x balik wooo)... huhu... kompem2 la aku familiar sangat jalan kt bukit jalil ni, aku rempit lagi sket, dah pun sampai... dengan hepinya aku melangkah, tersangkut lak kt depan koop, lepak sekejap dengan cik mumu dan ecah... dorg tgh tggu burger... aku lak duk bedal cloud 9... (sampai 6 aku beli wooo)... lapa seh, ingt balik bilik nk la masak... tp... haaa... aku pun da penat, mata pun da berat, jari pun da x larat... akn bersambung di kemudian hari... huhu... tggu~~~ :D

Edcoustic - Nantikanku Di Batas Waktu (boleh tahan kn?)

mari belajar main gitar~~~

selamat bertemu kembali... sambil2 layan manga td, ade tetamu datang nk blaja men gitar... kebetulan dalam bilik ni ade 3 org bleh main... sorg kidal 2 normal... hahahaha... aku salah 1 yg normal ok... yg bestnye, siap wat air teh ngan roti telur ag... huhu... kenyang... hahahaha... berbalik kepada tajuk entry kali ni, sambil2 dok dengar si tetamu ni men gitar, aku terasa mcm nk cari lak lagu ape la yg die nk sangat master b4 kul 6 ni... huhu... jiwang seh... mungkin la die nk confess kt awek ke, ape ke kn... tetibe je bersungguh2 nk blaja sampai dapat... jom kite usha lagu ape... tgk bawah ni k... :D

Elvis Presley: Only Fools Rush In

Intro: C G C G

C    Em  Am         F     C   G
Wise men say, only fools rush in 
    F  G    Am    F          C    G   C
But I can't help falling in love with you
C     Em Am            F  C  G
Shall I stay, would it be a sin 
   F  G    Am    F          C    G    C
If I can't help falling in love with you


Bridge:
Em            B7    Em            B7
Like a river flows, surely to the sea
Em             B7   Em         A7            Dm   G
Darling so it goes, some things are meant to be


C    Em  Am            F     C   G  
Take my hand, take my whole life too
    F  G    Am    F          C    G    C      
For I can't help falling in love with you


REPEAT BRIDGE


C    Em  Am            F     C   G  
Take my hand, take my whole life too
    F  G    Am    F          C    G    C      
For I can't help falling in love with you
    F  G    Am    F          C    G    C      
For I can't help falling in love with you


one piece manga (617) *update (naruto n bleach)

yeah da kuar da... jom kita layan sama2... kalo ade update untuk naruto n bleach t aku post ok... layan~~~ k, naruto n bleach da kuar... link kt bawah k... layan~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...